Podorlický skanzen Krňovice
Lhotecká 179, Hradec Králové, 503 46
Podorlický skanzen Krňovice je muzeum architektury královéhradecka. Expozice v interiérech jsou doplněny dobovou funkční technikou
Soustřeďuje architektonické a technické památky regionu Královéhradecka, podhůří Orlických hor a Podkrkonoší
Ručně dělaný pšenično-žitný chléb. Chléb se peče v historickém objektu Roubené školy ze Všestar. Těsto je zpracováváno ručně v dřevěné díži pomocí kopistu. Bochníky jsou vyráběny taktéž ručně na válu. Chléb je pečen v peci vytápěné dřevem. Celý tento postup je tradiční, používaný již několik století na území našeho regionu.
Od roku 2011 v objektu probíhají příležitostné ukázky pečení chleba v tradiční peci vytápěné dřevem. Četnost a aktuální termíny jsou uvedeny vždy v aktualitách na titulní stránce
Obecně - pečení probíhá obvykle v sobotu tak, že je od časného rána pec vytápěna, cca od 12 - 14 hodin probíhá zadělávání těsta a začíná pečení a kolem 15 - 16 hodin lze čerstvý chléb ochutnat.
Pečeme tradiční pšenično-žitný (50/50%) chléb dle tradičních receptů.
Soustřeďuje architektonické a technické památky regionu Královéhradecka, podhůří Orlických hor a Podkrkonoší
Ručně dělaný pšenično-žitný chléb. Chléb se peče v historickém objektu Roubené školy ze Všestar. Těsto je zpracováváno ručně v dřevěné díži pomocí kopistu. Bochníky jsou vyráběny taktéž ručně na válu. Chléb je pečen v peci vytápěné dřevem. Celý tento postup je tradiční, používaný již několik století na území našeho regionu.
Od roku 2011 v objektu probíhají příležitostné ukázky pečení chleba v tradiční peci vytápěné dřevem. Četnost a aktuální termíny jsou uvedeny vždy v aktualitách na titulní stránce
Obecně - pečení probíhá obvykle v sobotu tak, že je od časného rána pec vytápěna, cca od 12 - 14 hodin probíhá zadělávání těsta a začíná pečení a kolem 15 - 16 hodin lze čerstvý chléb ochutnat.
Pečeme tradiční pšenično-žitný (50/50%) chléb dle tradičních receptů.